Vanhassa vara parempi!

XII Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 19.–22.8.2012

- - -

Esittely

Vanhassa vara parempi! -festivaali järjestetään Imatralla nyt jo kahdettatoista kertaa. Tämän vuoden teemana on vanhan musiikin ja kansanmusiikin kohtaaminen. Tule sinäkin kuulemaan ja kokemaan, miten barokin aikaan Suomessa tehtiin musiikkia pelimannivoimin!

Ohjelma

Sunnuntain konsertti vie kuulijansa 1500–1600-lukujen Englantiin ja Skotlantiin. Maanantaina keskitytään suomalaiseen kansanperinteeseen niin maalliselta kuin hengelliseltäkin näkökannalta. Samuel Rinda-Nickolan Nuottikirja vuodelta 1809 saa uuden elämän Sonus Borealis -yhtyeen käsittelyssä.

Mitä kuuluukaan virolaiseen kansanmusiikkiperinteeseen? Siihen voimme syventyä tiistaina Heinavanker-lauluyhtyeen tahtiin. Keskiviikon konsertissa pääsemme maistelemaan sitä, miten perinteinen ja uudempi (mm. Timo Alakotila, Maria Kalaniemi) suomalainen kansanmusiikki on saanut makunsa ja maustaa 1600-luvun italialaista musiikkia. Buon appetito!

Vanhassa vara parempi! -festivaaliin kuuluu edellä iltakonserttien ohella kolme noin puolen tunnin mittaista Iltapäivämusiikki-tilaisuutta, joiden teemana on vanhan musiikin ja suomalaisen kansanmusiikin käsikynkkä. Samalla lailla, erilailla vai yhteistuumin? Tervetuloa kuuntelemaan!

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy; iltakonserttien käsiohjelmien hinta on 10 euroa.

Tervetuloa!

Heini & Johannes Vesterinen