Vanhassa vara parempi!

XI Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 21.–24.8.2011

- - -

Petri-Tapio Mattson

Petri-Tapio Mattson

Petri Tapio Mattson on opiskellut viulunsoittoa ja vanhan musiikin esittämistä Sibelius-Akatemiassa 1992-1999, opettajina mm. Grazyna Gebert, Kreeta-Maria Kentala and prof. Jaap Schröder. Vuosina 1987-1994 opintoja täydensivät mestarikurssit opettajina mm. Zoria Shikmurzajeva, David Kim, Gottfried Schneider, Adriano Chamorro, Charles Toet, Sigiswald Kuijken ja Konrad Hünteler. Diplomi barokkiviulunsoitossa (ensimmäinen laatuaan Sibelius-Akatemiassa) valmistui erinomaisin arvosanoin prof. Schröderin johdolla keväällä 1999. Ensikonserttinsa Petri Tapio Mattson piti Sibelius-Akatemian konserttisarjassa syksyllä 2000.

Petri Tapio Mattson on tullut tutuksi vanhan musiikin yleisöille mm. perustamansa Opus X -yhtyeen taiteellisena johtajana ja ensiviulistina ja Kuudennen kerroksen orkesterin (nyk. Suomalainen barokkiorkesteri) konserttimestarina (1999-2005). Hän on esiintynyt myös mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalais-Virolaisen barokkiorkesterin, Tallinnan barokkiorkesterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Haapaveden kamariorkesterin konserttimestarina ja sooloviulistina.

Mm. edellä mainittujen kokoonpanojen ja eri kamarimusiikkipartnereiden kanssa Petri Tapio Mattson on esiintynyt eri puolilla Suomea ja useimmissa läntisen Euroopan maissa. Hän on tehnyt parisenkymmentä levytystä eri levymerkeille (mm. BIS, Ondine, Alba, Naxos); näistä useat ovat saaneet kiitosta kansainvälisesti. Barokkiviulun lisäksi Petri Tapio Mattson on esiintynyt barokkialttoviulun ja viola da gamban soittajana, harjoittaa soitinrakennusta sekä säveltää omaa musiikkia jossa heavy metaliin yhdistyy folk- ja renessanssivaikutteita.