Vanhassa vara parempi!

XIII Vanhan musiikin festivaali Imatralla 18.–23.8.2013

- - -

Teppo Lampela

Kontratenori Teppo Lampela opiskeli Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan oppilaana ja valmistui laulumusiikin osastolta musiikin maisteriksi pääaineenaan laulu. Hän on täydentänyt osaamistaan useilla mestarikursseilla. Vuonna 2005 hän voitti Lohjan Tenori -kilpailun.

Teppo Lampela esiintyy kamari­musiikki­kokoon­panoissa sekä konsertoi orkestereiden solistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa USAssa Washingtonissa, Skotlannin Aberdeenissa, Espanjan Sevillassa, Santiago de Compostelassa sekä Tallinnassa.

Viime vuosina hänen suurimpia töitään ovat olleet Juha T. Koskisen oopperan Madame de Sade kantaesitys, jossa hän lauloi kreivitär Saint-Fondin osan, Olmiron baritonirooli Carlo Agostino Badian (1672-1738) oopperassa Alvilda in Abo sekä Tolomeon rooli Suomen Kansallisoopperassa Händelin oopperassa Giulio Cesare in Egitto. Helsingin Juhlaviikoilla hän kantaesitti Pekka Jalkasen monologioopperan Dominus Krabbe.

Teppo Lampela toimii myös äänenmuodostajana Polyteknikkojen Kuorossa (PK) sekä Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajissa (KYL). Lisäksi hän on toiminut taiteellisena tuottajana lukuisilla kuorojen ja yhtyeiden äänitteillä.