Vanhassa vara parempi!

VII Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 12.–15.8.2007

- - -

Topi Lehtipuu

Topi Lehtipuu

Tampereella varttunut, nykyisin Pariisissa asuva Lehtipuu on Sibelius-Akatemian kasvatti. Hän opiskeli ensin pianon- ja viulunsoittoa, myöhemmin laulua ja kuoronjohtoa, joka pääaineenaan valmistui musiikin maisteriksi. Hänen lauluopettajinaan toimivat mm. Howard Crook, Peter Lindroos ja Irina Gavrilovici.

Lehtipuun oopperadebyytti tapahtui Pariisin Théâtre des Champs-Elysées´ssä Taikahuilun Taminon osassa, ja kotimaan debyytti oli Vantaan Oopperan tuottamassa Benjamin Brittenin oopperassa Albert Herring. Ovi kansainväliseen oopperamaailmaan aukesi varsinaisesti Pariisin Châtelet-teatterin johtajan Jean-Pierre Brossmannin kuultua Lehtipuuta Lausannen oopperassa Cavallin La Didone -oopperan esityksessä ja esiteltyään hänet kapellimestari William Christielle ja John Eliot Gardinerille.

Nykyään Lehtipuu on yksi Euroopan kysytyimmistä nuoren polven tenoreista. Lehtipuun ohjelmiston keskeisen osan muodostavat Mozartin oopperoiden tenoriroolit sekä Monteverdin, Rameaun, Bachin, Händelin ja Brittenin teokset.