Vanhassa vara parempi!

VII Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 12.–15.8.2007

- - -

Teppo Lampela

Teppo Lampela

Teppo Lampela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan oppilaana sekä useilla mestarikursseilla mm. Evelyn Tubbin, Michael Fieldsin, Andreas Schollin, Kevin Smithin, Carl Høgsetin sekä Oren Brownin johdolla. Hän on vuoden 2005 Lohjan Tenorikilpailujen voittaja.

Laajalle yleisölle hän on tullut tutuksi mm. kysyttynä Bachin, Händelin, Mozartin, Pergolesin, Buxtehuden ja Pärtin musiikin tulkkina. Näyttämöllä häntä on kuultu mm. Apollon roolissa Mozartin Apollo et Hyacinthus -oopperan Suomen kantaesityksessä Sibelius-Akatemiassa, sekä Oberonin roolissa Brittenin oopperassa A Midsummer Night’s Dream Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa. Syksyllä 2005 hän esiintyi Tukholmassa Bachin h-mollimessussa Fredrik Malmbergin johdolla.

Hänen laajaan alttosolisti-repertoaariinsa kuuluvat kaikki merkittävimmät kirkkomusiikkiteokset: J.S.Bachilta mm. Johannes-Passio, h-mollimessu, Pääsiäisoratorio, Magnificat, Jouluoratorio sekä lukuisia kantaatteja, Händelin Messias- ja Jephtha-oratoriot, Mozartin Requiem sekä G-duuri- ja d-molli-messut. Muita merkittäviä soolotehtäviä Lampelalla on ollut mm. Purcellin The Fairy Queenissä, Pergolesin Stabat Materissa, Buxtehuden Membra Jesu Nostrissa sekä useissa varhaisbarokin kantaateissa.