Vanhassa vara parempi!

VII Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 12.–15.8.2007

- - -

Fioretto Ensemble

Fioretto Ensemble

  • Debra Gomez-Tapio, harput ja laulu
  • Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipilli
  • Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet

Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii Gomez-Tapio, joka on saanut koulutuksensa New Yorkin Sarah Lawrence Collegessa ja Baselin Schola Cantorumissa.

Nokkahuilisti Janek Öller on saanut koulutuksensa Sibelius-Akatamiassa ja Milanossa. Öllerin toinen instrumentti on säkkipilli.

Lyömäsoittaja Mikael Heikkilä on valmistunut lyömäsoitinpedagogiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2004 ja opiskellut sen jälkeen Toronton yliopistossa.

Fioretto Ensemble syntyi vuonna 1997, kun yhdysvaltalaissyntyinen Debra Gomez-Tapio asettui vakituisesti Suomeen. Yhdessä historiallisten tanssien spesialistien Mirja-Liisa Herhin ja Antti Talvion kanssa hän alkoi suunnitella ja toteuttaa keskiaikakonsertteja ja keskiaikaisia pitoja eri puolilla Suomea. Kesällä 2007 Fioretto kiertää Hämeen Härkätien varrella Turun seudulta Hämeenlinnaan omalla konserttisarjallaan. Heidän kiertueohjelmassaan on sekä muusikkovoimin toteutettavia kirkkokonsertteja, että näyttäviä tanssikonsertteja. Kuluvan kauden aikana Fioretto on konsertoinut myös Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.