Vanhassa vara parempi!

VII Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 12.–15.8.2007

- - -

Ensemble Recordanza

Ensemble Recordanza

Ensemble Recordanza -yhtyeen jäsenet (Sunniva Fagerlund, Louna Hosia ja Petteri Pitko) ovat soittaneet yhdessä vuodesta 2004 lähtien. Imatran konsertissa Petteri Pitkon tilalla soittaa Anna-Maaria Oramo.

Ensimmäisinä vuosina jäsenet esiintyivät omilla nimillään, ja nimi Ensemble Recordanza otettiin käyttöön vasta syyskuussa 2006. Inspiroivana lähteenä nimelle toimi Sebastian Fagerlundin säveltämä teos Recordanza (2005) tenorinokkahuilulle.

Yhtyeen jäsenet, jotka ovat nuoria periodisoittimiin perehtyneitä taiteilijoita, ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Stadiassa sekä ulkomailla mm. Saksassa ja Espanjassa. He ovat myös täydentäneet opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ympäri Eurooppaa.

Yhtyeen ohjelmisto on monipuolinen ja ulottuu varhaisbarokista tämän päivän musiikkiin. Säveltäjistä voidaan mainita Bach, Händel, Telemann, Mealli, Frescobaldi, sekä kotimaiset Jukka Tiensuu, Eero Hämeenniemi ja Sebastian Fagerlund. Ensemble Recordanza konsertoi aktiivisesti Suomessa sekä ulkomailla, ja yhtye on Suomen lisäksi esiintynyt mm. Tanskassa ja Saksassa.