Vanhassa vara parempi!

VI Vanhan musiikin tapahtuma Imatran kirkoissa 20.–23.8.2006

- - -

Cantus Saimaa

Cantus Saimaa

Nykyisin noin 20 laulajan vahvuinen lappeenrantalainen kamarikuoro Cantus Saimaa perustettiin syksyllä 1999. Cantus Saimaan taiteellisena johtajana toimii Toomas Kapten ja kuoroa harjoituttaa myös varajohtaja Seppo Äikäs.

Cantus Saimaa esittää monipuolista ja vaativaa kuoromusiikkia. Kuoron ohjelmistossa on teoksia yli viideltä vuosisadalta hartaasta humoristiseen. Cantus Saimaa on esiintynyt kotipaikkakunnalla ja ulkomailla omissa konserteissaan sekä yhteiskonserteissa eri kuorojen ja orkesterien kanssa. Kuorolaisista kootut pienemmät lauluyhtyeet ovat esiintyneet erilaisissa tilaisuuksissa, mm. yritysten ja yhdistysten juhlissa. Vuosina 2003 ja 2005 Cantus Saimaa sai hopeisen leiman Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa.

Toomas Kapten

Toomas Kapten

Professori Toomas Kapten (s.1957) on opiskellut Viron Musiikkiakatemiassa ja Pietarin konservatoriossa orkesterin-, kuoron- ja oopperamusiikin johtoa. Valmistumisensa jälkeen hän on johtanut monia orkestereita ja muun muassa Viron radiokuoroa kotimaassaan sekä vieraillut säännöllisesti ulkomailla kouluttajana, taiteellisena johtajana ja kilpailujen tuomariston jäsenenä. Hänet on palkittu kotimaassaan Vuoden muusikko- tittelillä, ja hänen johtamansa orkesteri on kahdesti voittanut European Youth Orchestra -kilpailun. Hän on ollut Eestin Musiikkiakatemian kapellimestariosaston johtaja vuodesta 1994 lähtien.

Kapellimestari Toomas Kapten on vieraillut 1990-luvun alkupuolelta Etelä-Karjalassa kuorojen kouluttajana ja johtajana. Hänen taiteellisella johdollaan lappeenrantalaiset kuorot ja orkesterit ovat esittäneet paikkakunnalla aikaisemmin kuulemattomia vaikuttavia teoksia.

Vuonna 1999 hän perusti kamarikuoro Cantus Saimaan esittämään taiteellisesti kunnianhimoista kamarikuoro-ohjelmistoa.